Жителька Путивля втратила 12 тисяч, сподіваючись оформити грошову допомогу за посиланням у вайбері

09.04.2024

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції Сумської області звернулося 6 мешканців із заявами про вчинення злочинів щодо них. Усього внаслідок шахрайських дій громадяни втратили майже 47 тисяч гривень.

Так, до поліції звернулася 39-річна мешканка Путивля, яка повідомила, що у месенджері «Viber» в одному з чатів побачила оголошення про надання грошової допомоги від держави. Нічого не підозрюючи, жінка перейшла за вказаним оголошенням, зазначила дані банківської картки, а потім виявила списання з її рахунку більше 12 000 гривень.

Декілька жителів області втратили свої заощадження після дзвінка від «представника банку». Так, до 45-річної мешканки міста Суми зателефонував невідомий, представився банківським співробітником та повідомив, що «їй треба провести захист банківської картки». Заявниця повідомила невідомій особі останні чотири цифри належної їй банківської карти та, в подальшому, виявила списання грошових коштів.

Схожий випадок стався й з 62-річною мешканкою Шосткинського району. Після повідомлення від псевдопрацівника банківської установи про те, що жінці необхідно заблокувати картку, з якої начебто намагалися здійснити крадіжку грошей, потерпіла дала згоду. Після цього заявниця зателефонувала на гарячу лінію банку, де їй повідомили, що з універсальної картки списані грошові кошти.

За усіма фактами у поліції розпочате слідство в рамках відкритих кримінальних проваджень за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: