Олександр Лисенко оскаржує рішення Сумської міськради про його відсторонення від посади мера

09.04.2024

9 квітня в окружному адміністративному суді відсторонений від посади міського голови Сум Олександр Лисенко оскаржує рішення Сумської міської ради про висловлення йому недовіри та відсторонення.

Олександр Лисенко просить поновити його на посаді та стягнути зарплату за час вимушеного прогулу. Позов до суду він подав 29 лютого.

Нагадаємо: 31 січня депутати Сумської міськради проголосували за висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень міського голови Олександра Лисенка. Ініціаторкою цього стала депутатка від партії “Сила і честь” Ірина Дяденко. У таємному голосуванні брали участь 28 депутатів Сумської міськради — всі голоси були “за” ухвалення цього рішення.

Ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу на отриманні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.

3 жовтня Олександру Лисенку та Олександру Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.

4 жовтня міському голові Сум суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

5 жовтня міського голову Сум Олександра Лисенка випустили під заставу. Розмір застави склав 3 мільйони гривень.

10 жовтня Олександра Журбу також відпустили під заставу у майже 1,5 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 9 жовтня звернулась до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про відсторонення від посади міського голови Сум Олександра Лисенка. Також 9 жовтня суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП і відсторонив Сумського міського голову Олександра Лисенка від виконання обов’язків до 9 грудня.

15 листопада Національне антикорупційне бюро України опублікувало відео з розмовами Сумського міського голови, директора Департаменту інфраструктури міськради та власника підприємства, що займається вивезенням сміття. У відео, як стверджує НАБУ, посадовці домовляються з чоловіком про хабарі та отримують гроші.

8 грудня у САП повідомили, що слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП, та відсторонив ще на два місяці від займаної посади міського голову Сум Олександра Лисенка.

11 грудня у ВАКС прийняли рішення відсторонити від посади на два місяці і Олександра Журбу.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: