Сумські науковці відзначились старт-апом «Занурювальний насос для сфери критичної інфраструктури»

10.04.2024

5 квітня завершилось навчання стартап-команд за програмою Бізнес-академії UNIDO GCIP  у Сумській області, що проходила на базі Сумського державного університету упродовж березня-квітня.

У фінальному етапі навчання взяли участь 6 команд. Одна – з Білої Церкви і 5 команд викладачів, аспірантів, студентів з різних факультетів та інститутів СумДУ.

Переможцем цьогорічної, вже третьої, Бізнес-академії стала команда факультету ТеСЕТ з проєктом «Занурювальний насос для сфери критичної інфраструктури». Його розробили і презентували аспіранти Владислав Андрусяк та Олександр Куліков.

До навчання команд були залучені експерти, ментори та фахівці, які успішно реалізовують наукову продукцію.

У журі взяли участь, як викладачі Бізнес-академії, так і керівники всеукраїнських стартап-акселераторів UNIDO GCIP, Ukrainian Future, Sikorsky Challenge.

Інформація про проект:

UNIDO GCIP (The Global Cleantech Innovation Programme for SMEs in Ukraine) – це проєкт Організації Об’єднаних Націй, метою якого є сприяти розвитку інноваційної та підприємницької екосистеми шляхом виявлення й підтримкиу інноваторів та підприємців в сфері чистих технологій.

UNIDO GCIP регіональний акселератор надає можливість за короткий період отримати необхідні знання та підтримку від експертів та фахових менторів, допоможе більш ефективно побудувати бізнес-процеси, зрозуміти як краще виходити на ринки та як презентувати свій продукт потенційному інвестору, створити прототип або виставковий зразок.

Загальна сума фінансування проєкту в СумДУ складає 30 тис. дол. США. Для підтримки технологічних університетських стартапів, розроблених на попередніх двох академіях, вже закуплено обладнання на суму 350 тис. грн, повідомляють в університеті.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: