У Сумах перейменували вул. Давида Бурлюка, натомість з’явився його провулок

10.04.2024

На засідання сесії Сумської міської ради депутати проголосували за рішення “Про зміну назви (перейменування) вулиці Давида Бурлюка на вулицю Володимира Куриленка у місті Суми Сумського району Сумської області”.

Володимир Куриленко — учасник російсько-української війни, загинув 5 березня 2023 року в Донецькій області. Йому було 37 років. У вересні 2023 року присвоєно звання почесний громадянин міста (посмертно). Він народився і виріс на цій вулиці.

Натомість мистецька спільнота Сум виступила з пропозицією перейменувати пров. Пляжний на пров. Давида Бурлюка. Обидва перейменування були проголосовані — 26 депутатів “за”.

Нагадаємо: вул. Давида Бурлюка (всесвітньовідомий художник-футурист родом з Лебединщини) з’явилася в Сумах в лютому 2016 році в рамках декомунізації замість вул. Пархоменка (червоного комісара часів громадянської війни).

Тепер у Сумах є своєрідний мистецький район між вул. Героїв Сумщини в Пслом, де знаходяться пров. Бурлюка, вул. Оскара Гансена, вул. Никанора Онацького, пров. Гната Хоткевича, вул. Миколи Мурашка.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: