У 20 громадах Сумщини працює пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»

11.04.2024

За інформацією заступниці голови ОВА Олени БОЙКО, пілот «Укрпошта. Аптека», у рамках якого ліки у прикордонні та інші громади доставляє «Укрпошта», стартував з 21 лютого.

Населення має можливість замовляти ліки безрецептурної групи – майже 10 тисяч найменувань, а також отримувати за зниженою ціною медикаменти із програми «Доступні ліки», яких немає у відповідній аптечній мережі.

На сьогодні у доставці ліків населенню Сумської області задіяні 84 мобільні пункти та 236 стаціонарних пункти «Укрпошти». Упродовж минулого тижня наша область оформила 94 замовлення на загальну суму понад 12 тисяч гривень.

За словами Олени Бойко, наразі з 51 громади участь у проєкті бере лише 20. Найактивніше включився Сумський район, де 50 осіб зробили відповідне замовлення. Фактично охоплено послугою населення 6 громад. Ще 10 громад не розпочали роботу, а отже жителі 122 населених пунктів досі не мають змоги отримати доступні ліки.

В Охтирському районі послуга почала діяти у 3 громадах, поза проєктом залишаються 6 громад і 105 населених пунктів відповідно.

З 8 громад Конотопського району 5 вже розпочали роботу. 3 громади і відповідно 103 населених пункти неохоплені аптечною мережею.

Зайшли у проєкт 4 громади Роменського району. Ще 4 громади і відповідно 112 населених пунктів не мають такої послуги.

З 10 громад Шосткинщини лише 2 замовляють доступні ліки. Ще 8 залишаються неохопленими, а це 79 населених пунктів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: