Проєкт «Книга-мандрівка» створила мультфільм про Суми

11.04.2024

9 квітня проєкт «Книга-мандрівка» представив черговий мультфільм про українські міста. Цього разу про Суми розповідала пані Цукринка.

Історія від Цукринки

Мультфільм починається з легенди створення Сум — козаків, які знайшли сумки з грошима. У стрічці про місто розказує вигадана героїня — пані Цукринка.

Цукринка. Скріншот із мультика «Книга-мандрівка. Суми»

— Новий епізод «Книги-мандрівки» присвячений чудовим Сумам. Ми зібрали найкращі факти про місто, а Ірена Карпа радо їх озвучила. Звідки взялася назва міста? Чому в ХІХ столітті Сумам жилося солодко? Як російські геологи шукали тут нафту замість здорового глузду? Про це та не лише в новому епізоді, — йдеться в описі відео.

У стрічці згадували історичних постатей — Герасима Кондратьєва, Івана та Павла Харитоненків. Також не забули й про символ міста — альтанку. Окрім історичних фактів, Цукринка розказала й про початок повномасштабного вторгнення та бійців тероборони. Повністю подивитися мультик можна нижче.

«Книга-мандрівка. Міста»

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» — це серія ілюстрованих абеток із визначними особистостями та атмосферними локаціями українських міст. Зараз уже є книги про Суми, Харків, Запоріжжя, Чернігів і Миколаїв. Також про кожне з них на основі абеток створили мультфільми. Усі їх можна подивитися за цим посиланням.

Над стрічками працювала велика команда: авторка ідеї — Ірина Тараненко, продюсерка — Марина Бородіна, головна ілюстраторка — Марта Лешак, режисерка анімації — Ліза Тарасова та інші. Музику для проєкту писав сумський гурт «Хамерман Знищує Віруси».

Постер «Суми». Фото: Gifty

Постер «Суми» та «Книга-мандрівка. Міста». Фото: Gifty

Мультфільми про міста створили за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI).

cukr.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: