Сумську «дюймовочку», яка народилася вагою 540 грамів, виписали додому

11.04.2024

Малесеньких «поспішайок» виходжують у Сумському клінічному перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії. Крихітна дівчинка вагою 540 грамів була найменшою пацієнткою відділення інтенсивної терапії новонароджених, постінтенсивного виходжування та постнатального догляду.

Маленька, розміром з долоню, з’явилася на світ у цьому пологовому занадто рано – на 23-му тижні вагітності мами і на той час уже більше тижня знаходилася під пильною увагою медиків. Маленька Веронічка, яка народилася 22 грудня, разом із мамою Сашею та – без перебільшення – усім відділенням, де крихітка знаходилася такий тривалий час, готувалися до виписки. Своїх дівчаток забрав додому тато Денис. Саме йому та медикам Олександра вдячна за своє маленьке щастя!

«Починалося все дуже важко, – згадує жінка. – Майже всю вагітність пролежала на збереженні, лікарі робили все, аби врятувати дитинку. Ось, дякувати їм, така тепер у мене красунечка! Вона вже підросла – важить 2410 г, а зростом – 42 см!».

В історії сумського перинатального центру і навіть усієї області – це найменша новонароджена крихітка. «У дітей, які народилися з критичною масою тіла вкладається неймовірно багато любові, знань, терплячості і лікарів, і батьків, – говорить директорка КПН «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії Ольга Чирва. – Минулого року, якраз під ялиночку, у нас народилася дівчинка вагою 740 грамів. Ми її виходжували протягом трьох із половиною місяців. Наразі їй уже більше року. Зараз у нас також знаходиться на виходжуванні дитина також вагою 740 грамів. У 2022 році у нас було двоє дітей до 1 кг, 2023-му – 8, цьогоріч – двоє.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: