Алею Слави на Баранівському кладовищі в Сумах збираються зробити лише на чверть

11.04.2024

Це питання було головною темою обговорення під час зустрічі начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха з представниками Ради волонтерів Сумської області.

У своїх виступах представники Ради волонтерів Сумської області зазначали, що суму коштів, виділених на облаштування Алеї Слави, (а це 43,6 млн грн) наразі доцільно спрямувати на допомогу ЗСУ, зміцнення обороноздатності Сумщини.

За словами начальника Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка, проєкт «Меморіал Слави» був розроблений минулого року. Цьогоріч планується реалізувати лише першу чергу проєкту: підготовка секторів поховань, будівництво доріжок. На ці роботи в бюджеті міста передбачено близько 10 млн грн.

Наразі між могилами загиблих героїв не можливо пройти, особливо у дощову погоду, тому що глиниста місцевість і навіть крайній ряд могил уже почав провалюватись. Тож треба негайно робити мінімальний благоустрій. Також будуть встановлювати пам’ятники на похованнях захисників.

Другу чергу реалізації проєкту запропоновано відкласти, повідомили в ОВА.

«Відділ аудиту має перевірити, чи не завищена ця сума коштів, які виділяються з міського бюджету на облаштування Алеї Слави, – підкреслив Володимир Артюх. – Крім того, при Сумській ОВА працює робоча група «Прозорість і підзвітність», завдання якої теж перевіряти тендерні закупівлі в місцевих бюджетах. Сьогодні, під час війни, кожна копійка бюджетних коштів має бути використана раціонально, ефективно та прозоро».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: