Як відновлюють свою роботу пошкоджені армією РФ лікарні в Сумах

12.04.2024

У 5 амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Суми працює 20 сімейних лікарів, які обслуговують близько 30 тисяч населення. 7 педіатрів і 7 сімейних лікарів амбулаторії №1 обслуговує близько 13 тисяч населення.

Медичні заклади Сум, які 6 березня були пошкоджені через атаку “шахедів”, відновлюють свою роботу. Сумчанка Людмила Моренець каже: лікується у цій лікарні і мешкає в цьому будинку.

“Мене стосується не просто, як медичний заклад, я проживаю у цьому домі. Будинок розрушений”, — говорить сумчанка Людмила Моренець.

Директорка комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико- санітарної допомоги №2” Ганна Івженко розповідає: через атаку “шахедів” 6 березня, медичні були пошкоджені, втім вже наступного дня приймали пацієнтів.

“Найбільшої шкоди зазнала перша змішана амбулаторія, де більша частка дитячого населення. Уся вхідна група була пошкоджена. 14 вікон зазнали пошкоджень і їх необхідно було міняти. Кімната матері й дитини, в якій ми меблі нові тільки поставили, там було пошкоджено навіть і меблі. Амбулаторія №5 — там вже менше пошкоджено — 5 вікон там пошкоджено. На першому і на другому поверсі по декілька вікон”, — говорить Ганна Івженко.

За словами Ганни Івженко, чимало небайдужих людей та організацій допомагають лікарні відновлювати пошкоджене.

“Вже замінили вхідну групу і 13 вікон у першій амбулаторії. Залишилися ще 9 дверей у 1 амбулаторії. Усе інше ми будемо відновлювати за кошти НСЗУ, які ми отримаємо”, — додає посадовиця.

“Наш керівник знайшов спонсорів, які погодилися відновити найбільш пошкоджені кабінети. 10 вікон замінено повністю і замінена вхідна група, що було найважче зробити. А відновлювальні роботи з середини, косметичні, ми будемо проводити трохи згодом, коли в нас з’являться кошти”, — говорить Любов Яковенко, завідувачка амбулаторії № 1.

До початку опалювального сезону, говорить Ганна Івженко, планують повністю відновити пошкодження у медзакладах.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: