117 бригада територіальної оборони України відзначає 6-ту річницю від дня свого створення

13.04.2024

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх привітав бійців бригади та відзначив кращих захисників почесними грамотами.

«Безумовно, для Сумської області створення цієї бригади – це серйозна подія. За шість років ви пережили становлення, набуття бойового досвіду, – зазначив Володимир Артюх. – І сьогодні наша 117 бригада територіальної оборони захищає кордон Сумської області, виконує бойові завдання в інших регіонах України, виявляючи мужність, професійність, героїзм у боротьбі з ворогом».

Начальник Сумської ОВА подякував за службу керівництву та всьому особовому складу 117 обр ТРО.

”Вами пишаємось ми, ваші родини, вся Сумщина і Україна. Ми знаємо, як багато ви робите і ще зробите для нашої Перемоги, – сказав очільник області. – Я впевнений, що задачі, які поставлені сьогодні, і які будуть поставлені в майбутньому, будуть виконані на високому професійному рівні. А головне вам бажаю, щоб без втрат серед особового складу».

Володимир Артюх відзначив бійців бригади почесними грамотами голови Сумської ОВА.

У свою чергу, командир бригади Максим Аксамитовський вручив Володимиру Артюху почесну відзнаку від 117 бригади територіальної оборони України.

17 бригада ТРО була створена у квітні 2018 року. Попри свій молодий вік, бригада має славетну історію, славетні традиції. Бригада відома, зокрема, тим, що саме її бійці разом з добровольчими формуваннями та іншими військовими підрозділами зупинили війська окупантів на Сумщині й значною мірою стримали їх наступ на Київ.

27 серпня 2022 року за рішенням Верховного Головнокомандувача бригада отримала Бойовий Прапор.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: