На Сумщині поліцейські задокументували п’ять фактів пропозиції хабара

15.04.2024

За минулі вихідні водії з ознаками алкогольного сп’яніння, а також позбавлені права керування транспортними засобами пропонували неправомірну вигоду поліцейським за не притягнення їх до адміністративної відповідальності

У Сумському районі та у Ромнах увагу правоохоронців привертали автомобілі, які рухались з порушенням Правил дорожнього руху. Під час спілкування з керманичами транспортних засобів працівники поліції виявляли в них явні ознаки алкогольного сп’яніння. Розуміючи, що за скоєне на них чекає адміністративна відповідальність, кожен починав пропонувати «відкупного», але всі факти були задокументовані слідчо-оперативними групами.

А в Охтирці працівники сектору реагування патрульної поліції, перебуваючи на службі, зупинили автомобіль. Під час перевірки документів поліцейські виявили, що водій взагалі позбавлений права керування транспортними засобами. Бажаючи уникнути відповідальності за скоєне, 46-річний чоловік запропонував поліцейським хабар в сумі 2000 грн.

Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди та викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції.

За кожним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: