Наслідки авіаудару по селу Воздвиженське на Ямпільщині

16.04.2024

Близько півтора десятка пошкоджених будинків — такі наслідки авіаудару по селу Воздвиженське Ямпільської громади. Російські військові вдарили по селу близько 13:00 15 квітня, розповіла  староста села Оксана Горбачова. Люди в селі вціліли.

Вибухом знищене приміщення ферми, яке тривалий час не використовувалось, — розповіла мешканка села Ніна Шворінь.

“Я була на подвір’ї і чула гул, але не піднімала голову. Тоді такий, як товчок, я тоді випрямилась і бачу стовп такий великий, чорний. А тоді вийшла далі за двір і зрозуміла, що горить ферма. На нашій вулиці особливо не постраждали, лише дрібні – у когось вікна на літній кухні вибило, а у мене теплицю. Головне, що люди не постраждали”, – вважає жінка.

Вибуховою хвилею вибиті вікна у будинку Ніни Черненко: “Мені погано було і я прилягла, чую грохіт. Потім дивлюся, а там пожежа. Одні вікна, побило три вікна, але ні, ще на кухні чотири вікна побило”.

За словами старости села Оксани Горбачової, авіаудар пошкодив мінімум 16 житлових будинків. Зараз у селі тривають відновлювальні роботи.

“Був гучний вибух, зрозуміти не могли де, але потім по деякім вулицям від вибуху були вибиті шибки у людей, всі живі, всі здорові, слава Богу. Силами нашої громади були усунуті всі неполадки, які були у людей, забиті вікна. Будинків 15, або 16, деякі більше постраждали. Дахи всі на місці, лише одні вікна”, – розповіла посадовиця.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: