У Конотопі презентували роман земляка Миколи Кульчицького «Не бійся вовка, сиди в хаті»

16.04.2024

Роман «Не бійся вовка, сиди в хаті» вийшов друком у 2023 році. Його автор – Микола Кульчицький, який пройшов шлях від звичайного парубка, що грав джаз в оркестрі Конотопського клубу залізничників, до генерального директора великого підприємства Конотопа, винахідника та заслуженого працівника промисловості України.

«Ця книжка про те, як жили українці протягом останніх ста п’ятдесяти років. Розпочинається вона описом патріархарного селянського побуту і сягає часів поголівної «смартфонізації суспільства. Вона писалася 12 років і так склалося, що рукопис я закінчив саме 23 лютого 2022 року… Роман присвячений моєму поколінню, життя якого – на мою думку – досі не знайшло правдивого відображення в літературі», – так говорить автор про своє літературне творіння під час презентації книги конотопцям, що пройшла 11 квітня в Міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».

Герої книги списані з натури, але жоден з них не є автентичним якоїсь конкретній особі..Щоб нікого не образити, усі прізвища та імена змінені. Це стосується і підприємств, організацій в яких відбувалися ті чи інші події. Реально збережені назви міст: Конотоп, Одеса, Суми, Луостарі та інші.

Кожен може долучитися до прочитання роману, адже книга розміщена на УкрЛіб – сайті Бібліотеки Української Літератури https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=26050, повідомили в мерії Конотопа.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: