На Сумщині поліцейські задокументували схему ухилення від мобілізації

17.04.2024

Посадовець медзакладу та його спільник «знаходили» у військовозобов’язаних психічні хвороби. Їх протиправну діяльність припинили оперативники Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно із слідчими обласної поліції.

Довідку з фіктивним діагнозом про психічну хворобу бажаючі уникнути службу в армії могли оформити за 3000 доларів у завідувача спеціалізованої лікарні у Сумській області. Він разом із компаньйоном торгував «білими квитками». Щоправда, щоб отримати удаваний діагноз, їхнім клієнтам доводилось ставати реальними пацієнтами психіатричної лікарні та проходити там номінальне лікування. Правоохоронці затримали обох зловмисників після отримання грошей в обмін на підроблені документи.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом окружної прокуратури м. Суми вже оголосили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини у суді чоловікам може загрожувати до 9 років позбавлення волі.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: