16 громад Сумщини розроблятимуть місцеві плани управління відходами за підтримки U-LEAD

17.04.2024

Завдяки «U-LEAD з Європою» в рамках програми підтримки, громади Сумської області розпочали активно працювати над створенням місцевих планів управління відходами. 16 громад Конотопсько-Роменського кластеру залучено до цієї ініціативи. Про це зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марина Лобова.

Мова йде про Андріяшівську, Бочечківську, Буринську, Вільшанську, Дубов’язівську, Конотопську, Коровинську, Кролевецьку, Липоводолинську, Неригайлівську, Новослобідську, Попівську, Путивльську, Роменську, Синівську, Хмелівську громади. У рамках програми підтримки зазначені громади матимуть змогу розробити місцеві плани управління відходами, а також здійснити стратегічну екологічну оцінку, синхронізувати місцеві плани управління відходами між громадами та узгодити їх з регіональним планом управління відходами.

«Важливо, що ця робота, окрім іншого закладає фундамент для євроінтеграційних процесів. Адже такі підходи до управління відходами – це про європейський шлях. І наші громади його вже прокладають», – зазначила керівниця офісу U-LEAD.

Також, як повідомила Марина Лобова, розробка місцевих планів управління відходами – це великий крок вперед, який став можливим після затвердження постанови КМУ від 5 вересня 2023 року №947 «Про затвердження Порядку розроблення, погодження та затвердження місцевих планів управління відходами».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: