В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію екстреної медичної допомоги

17.04.2024

Модульну станцію встановлено у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я. Захід відбувся за участі керівництва Сумської ОВА та делегації ВООЗ.

Станція розрахована на розміщення 3 бригад екстренки та забезпечуватиме роботу персоналу з обслуговування жителів Охтирки та прилеглих населених пунктів, в тому числі прикордонних.

Конструкція складається з 8 збірних модулів, об’єднаних у повноцінне приміщення, та включає кімнати для роботи медичного персоналу, оснащені усім необхідним, приміщення для відпочинку та приймання їжі тощо.

Модульна станція обладнана генератором для безперебійного електроживлення та вентиляторами, які підтримують оптимальне середовище у медзакладі. Її вартість – 6,3 мільйона гривень, монтаж – 450 тисяч гривень.

«Це вагома підтримка Сумщини міжнародними партнерами, особливо в нинішніх умовах. Сьогоднішня подія – яскравий приклад того, як спільними зусиллями можна робити дуже важливі справи. Такі проєкти дають можливість об’єднатися заради важливої мети: попри всі складнощі забезпечити високу якість медичних послуг, зробити їх доступними, створити належні умови для лікарів та пацієнтів», – наголосила під час відкриття заступниця голови Сумської ОВА Олена Бойко.

Разом із командою ВООЗ вона також відвідала модульну амбулаторію в селі Хухра, встановлену також за підтримки Організації восени 2023 року на місці зруйнованої росіянами будівлі.

Об’єкт складається з 8 збірних модулів, об’єднаних у повноцінний медичний заклад із 4 кабінетами для прийому пацієнтів та можливістю одночасної роботи 11 медпрацівників. В модульній амбулаторії на даний час створені комфортні умови для перебування хворих, надання первинної медичної допомоги та професійної діяльності медичного персоналу.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт разом із колегами переконався в успішності реалізації проєктів та назвав ці медичні заклади символом надії та стійкості громад, які постраждали від війни.

«У 2024 році та надалі ВООЗ продовжуватиме підтримувати громади Сумщини, забезпечуючи безперебійний доступ до первинної та спеціалізованої медичної допомоги, відновлення закладів охорони здоров’я та зміцнення медичних можливостей у невідкладній хірургії, травматології та реабілітації», – запевнив він.

Крім того, окремо обговорили співпрацю щодо подальшої розбудови центрів екстреної медичної допомоги у прикордонні шляхом встановлення подібних модульних конструкцій, питання підтримки у сфері ментального здоров’я, де ВООЗ є одним із головних партнерів, навчання наших лікарів, можливості забезпечення галузі медицини кадрами за рахунок волонтерів тощо.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: