У Тростянці запрацювала ще одна парафія ПЦУ

18.04.2024

В останню поминальну суботу Великого посту, провели своє перше богослужіння прихожани новоствореної парафії Великомученика Юрія Переможця Православної Церкви України міста Тростянець Сумської області.

Дуже швидко організувався цей приход. Бажаючі написали заяви, оформилися організаційно, отримали приміщення. І ось на минулому тижні, впорядкувавши і прикрасивши його іконами, парафіяни провели богослужіння. До нього долучилися тростянчани, а також хористи громади Великомученика Пантелеймона села Гребениківка Тростянецького благочиння та урочища Образ, які вже два роки, як приєдналися до Православної Церкви України, відразу після звільнення Сумщини від російської окупації.

Богослужіння здійснив протоієрей Роман Кулішов – благочинний Тростянецького благочиння Православної Церкви України. Було проведено подячний водосвятний молебень та відслужена панахида за спочилих родичів, загиблих воїнів і мирних жителів України.

Створення парафії Великомученика Юрія Переможця була ідеєю отця Романа Кулішова, якого в цьому підтримали патріотично налаштовані тростянчани. Завдяки цій ініціативі нинішній рік став успішним для Тростянецької громади в плані розбудови Православної Церкви України. Саме після публічних дій по створенню парафії Великомученика Юрія Переможця, до лона ПЦУ переходить приход Вознесенського храму разом з його настоятелем протоієреєм Олександром Карпцем.

Тепер у Тростянці функціонує дві парафії ПЦУ. Одна розташована у Вознесенському храму, друга свої богослужіння проводить по вул. Миру, 1, на другому поверсі будівлі центрального поштамту. Не виключено, що ця парафія в недалекій перспективі може отримати можливість проводити свої богослужіння у капличці, що на Вічевій площі. На сьогодні ця церковна споруда на замку і не використовується.

Для новоствореної парафії Великомученика Юрія Переможця в місті Тростянець перейнято позитивний досвід урочища Образ. На звершення богослужінь на будь-яку потребу, а також на церковні свічки немає фіксованих цін.

Для тих, хто зацікавився цією інформацією і хто бажає молитовно доєднатися до парафії Великомученика Юрія Переможця, то це можна зробити вже цієї суботи 20 квітня – саме цього дня пройде наступне богослужіння. Буде звершено акафіст до Пресвятої Богородиці в похвальну суботу. Початок о 10.00. Молебне приміщення розташоване по вул. Миру, 1, на 2-му поверсі будівлі центрального поштамту.

ntgazeta.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: