На Сумщині планують створювати медичні центри громад

18.04.2024

Нову ініціативу з начальником Сумської ОВА Володимиром АРТЮХОМ обговорив Міністр охорони здоров’я України Віктор ЛЯШКО під час робочої поїздки на Сумщину.

У Медичному центрі громади буде поєднано надання первинної медичної допомоги з найбільш поширеними послугами амбулаторного пакету програми медичних гарантій, що надзвичайно важливо для прикордоння.

Володимир Артюх підкреслив, що подібні ініціативи Міністерства мають бути впроваджені якомога оперативніше, щоб ці медичні центри мали державну підтримку і могли надавати якісні послуги жителям громад.

Також у рамках робочої поїздки міністр, разом з очільником Сумщини, народним депутатом України Максимом Гузкнком відвідав медзаклади у віддалених регіонах прифронтової Сумщини

У Роменському районі міністр оглянув КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги», де надають якісну первинну медичну допомогу пацієнтам.

Заклад також законтрактований з НСЗУ на надання послуг з базової психологічної підтримки.

Загалом на Сумщині відповідний контракт мають 42 медзаклади. 333 сімейних лікарів області допомагають пацієнтам, які відчувають погіршення ментального стану.

Попри складні воєнні умови, в Липоводолинській громаді працюють над оновленням матеріально-технічної бази медзакладів, проводять ремонтні роботи, благоустрій. Йдеться як про центр первинної меддопомоги, так і про місцеву лікарню, де надається спеціалізована медична допомога.

Також учасники зустрічі детально ознайомились з питаннями доступу людей до програми «Доступні ліки», реалістичністю дотримання нормативів доїзду бригад екстреної медичної допомоги, роботою лікарні, яка не потрапила до спроможної мережі.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: