У Сумах відкрився Центр допомоги врятованим

18.04.2024

Суми стали дванадцятим містом в Україні, де запрацював стаціонарний Центр допомоги врятованим, повідомили у міськраді.

Тут усі, хто постраждав від війни, можуть отримати безоплатну та конфіденційну соціально-психологічну, юридичну та інформаційну підтримку. Центр розміщується за адресою: вул. Воскресенська, 13А. Працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 по 16:00. Телефон «гарячої ліні»: (050)8517935.

У Центрі допомоги врятованим працюють фахівець із соціальної роботи, психолог та юрист. Мешканці громади та області, люди, які виїхали із зони бойових дій і внутрішньо переміщені особи можуть сюди звертатися, щоб отримати інформацію щодо медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення та соціальних виплат, за комплексною та компетентною психологічною підтримкою. У складних випадках, зокрема сексуального насильства, повʼязаного з війною, працівники Центру довгостроково допомагатимуть постраждалим подолати посттравматичний синдром та повернутись до нормального життя.

«Сумщина, яка зазнала значних руйнувань ще на початку повномасштабної війни, продовжує страждати від атак ворога. Важливо, аби ті, хто пережили/переживають жахи війни, відчували, що про них піклуються, могли отримати кваліфіковану комплексну допомогу. Тому відкриття 12-го Центру допомоги, у Сумах, поблизу місць активних бойових дій, є життєво необхідним», – зазначила Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: