Ексмер Сум і кадровий офіцер Лисенко заявив, що воювати на фронт не поїде

18.04.2024

Інформація від телеграм-каналу Суми: Головне про те, як знятий за корупцію ексмер Сум Олександр Лисенко намагається оформити опікунство над батьком, щоб таким чином мати помʼякшуючі обставини на суді, викликала бурхливу реакцію у всієї Сумської громади. А тому, бачачи, що громадська думка явно не на його стороні, недовго думаючи пан Лисенко вирішив дати відповідь, яку ми повністю наводимо у скріні.

Невибагливий читач можливо дійсно повірить цим “крокодилячим сльозам” і опиниться в дурнях. Журналісти телеграм-каналу Суми: Головне своїх підписників за дурнів не вважають, а тому показали, що насправді сказав ексмер:

“Перше, про що відкрито збрехав Лисенко – що він “не є активним користувачем соціальних мереж”. Це неправда, адже щодня пан ексмер пише на своїй сторінці про перемоги українського ПВО. Правда, навіть тут трапляються казуси, коли по перше, люди не зовсім розуміють, а причому тут пан Лисенко, адже незважаючи на те, що Олександр Миколайович є кадровим військовим офіцером (закінчив у 1992 році із червоним дипломом Донецьке вище військово–політичне училище інженерних військ і військ зв’язку) воювати на фронт навіть після свого звільнення він не пішов. А по-друге, дякують йому, що хоча б ПВО він не вкрав і є чим збивати дрони (дивись скрін).

Далі, пан ексмер пише, що начебто ми спекулюємо здоровʼям його батька і що він “має статус інваліда вже більше 10 років” і що опікунство над ним він не оформлював. Тут варто відзначити, що пан Лисенко, коли обирався на посаду мера з якої, як ми бачимо, він не “хіло” так кормився останні майже десять років, мав розуміти, що посада ця є публічною, а від так люди мають право, як і за які “шиші” живе їх навіть колишній мер. Друге, сам же Лисенко міг не просто написати, що раніше не оформлював опікунство, а що саме зараз він цього не робить і таким би чином спростував поширену нами інформацію. Якщо ж він цього не зробив, то можна зробити висновок, що опікунство він таки оформлює.

І тут маємо зауважити – опікунство зазвичай оформляють нужденні люди, для яких навіть кілька сотень гривень допомоги від держави – це питання виживання. Але невже хоч хтось в здоровому глузді повірить, що Лисенку зараз не вистачає тих кількох сотень, якщо він зміг внести у найкоротший термін заставу в розмірі 3 мільйонів гривень, щоб не сидіти в СІЗО?.. Тому наша версія, що опікунство йому потрібне для впливу на суд і помʼякшення покарання, бо він, мовляв, доглядає батька-інваліда, виглядає точно більш логічною.

Ну і останнє, про що “пробалакався” Лисенко: “Моя позиція незмінна – я залишаюся в рідному місті: як і в 2022, і в 2023, так і зараз”. Тобто ні на який фронт на передову їхати він, хоча і є кадровим офіцером, не збирається. “Звільняти країну від ворога” він буде тут у тилу, в Сумах. Самовідданий приклад його колеги – мера Лебедина Олександра Бакликова його не вдохновив… 

Очевидно, пан Лисенко краще кине всі сили і кошти на крутих адвокатів щоб знову повернутися у своє тепле крісло – він буде там заробляти, а захищати країну хай ідуть інші, такі як Бакликов – наївні, але порядні і чесні. Лисенку ж – кадровому офіцеру, простіше сидіти в Сумах на дивані і писати патріотичні пости про наближення Перемоги”!

Джерело: Телеграм канал Суми: Головне.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: