На Сумщині два будинки сімейного типу отримали мікроавтобуси від міжнародних партнерів

18.04.2024

Ключі від авто, придбаних завдяки Фонду «Партнерство за сильну Україну», родинам Колонтаєвських та Строй, де загалом виховується 14 діток, передав очільник Сумщини Володимир АРТЮХ.

За його словами, в області приділяється велика увага розвитку сімейних форм виховання, влаштування дітей до родин та створення максимально комфортних умов для їх проживання.

«Передали два нових автомобілі родинам, які цього потребували. У дітей має бути дитинство і щастя, навіть попри війну. Це наша позиція і завдання для представників влади. І сьогодні ми спільно втілили одну із дитячих мрій. Це також підтвердження піклування громади, районної, обласної влади та міжнародних партнерів про людей. Безумовно, наявність цих мікроавтобусів, яких дотепер у них не було, дає можливість членам родини залишатися разом, завжди бути мобільними, сприяє їх безпеці, що вкрай важливо у складні часи війни», – прокоментував Володимир Артюх.

Він також додав, що на перспективу є домовленості із донорами про подальше забезпечення автомобілями інших родин області, де виховується багато дітей.

Мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Валентина СТРОЙ виховує 7 дітей – 5 школярів та 2 студенти. Жінка говорить, що мікроавтобус став приємних сюрпризом для них, адже родина – велика, і наявність транспорту в рази збільшує її мобільність та можливості.

Відтепер вони зможуть разом виїжджати у місто у справах, а в подальшому плануватимуть спільні поїздки чи подорожі, поділилася вона враженнями.

У родині Колонтаєвських також виховується 7 неповнолітніх діток. Тож новенький комфортний автомобіль стане надійним і незамінним помічником для батьків та дітей.

Варто зазначити, що обидва транспортні засоби передані у користування родинам від Фонду «Партнерство за сильну Україну», який опікується підтримкою довгострокового розвитку громад, які постраждали від збройної агресії Росії. Фонд є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується Chemonics International Inc. та Chemonics UK, та фінансується Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії з додатковим фінансуванням від урядів інших держав, включаючи уряди США, Канади, Швеції, Швейцарії, Фінляндії та Нідерландів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: