На Сумщині ліквідовано схему незаконного збагачення у ТСЦ

19.04.2024

Поліцейські оголосили підозру чоловіку, який за гроші обіцяв домовитись про внесення фіктивних відомостей під час проходження техогляду авто у сервісному центрі. У ході слідчо-оперативних заходів було викрито на протиправній діяльності ще і посадовця Експертної служби МВС.

Оперативники Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції на зловживанні впливу викрили мешканця Сум. За грошову винагороду він взявся вирішити питання із заступником завідувача відділу, що спеціалізується на досліджені автотранспорту, регіонального підрозділу Експертної служби МВС.

«Бігунок» пообіцяв домовитись з експертом, щоб той не вносив до офіційної бази реєстру транспортних засобів інформацію про зміни у технічних характеристиках автомобіля.

Під час документування протиправної діяльності шахрая правоохоронці також виявили, що експерт, переслідуючи корисливу мету, вніс недостовірні відомості до державного реєстру, за що мав отримати свій відсоток.

У обох фігурантів провели низку обшуків. Під час заходів на «робочому місці» бігунка було виявлено та вилучено медичні довідки з печатками, штампи медичної установи, а також штампи з надписом «Придатний».

Наразі слідчі поліції Сумщини вже оголосили про підозру головному фігуранту оборудки за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Максимальний термін покарання – до 8 років позбавлення волі.

Крім того, з урахуванням нових викритих фактів було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 366 (Службове підроблення) ККУ.

Для встановлення всіх обставин – досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура міста Суми.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: