На Сумщині затверджено дофінансування 29 проєктів із відновлення

19.04.2024

Під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» заступниця начальника Сумської ОВА, керівник робочої групи Марія Зонова поінформувала про проєкти, реалізація яких продовжиться в 2024 році.

«У минулому році із 60 проєктів на загальну суму фінансування 2 млрд 113 млн грн реалізовано 25 проєктів на суму 386 млн грн. Це в основному були проєкти з будівництва укриттів у закладах освіти, невеличкі водогони. На жаль, великі і значущі для громад та всієї Сумщини об’єкти громадами так і не були добудовані, відремонтовані, – повідомила Марія Зонова. – У 2024 році держава нашим громадам пішла назустріч і передбачила фінансування на продовження реалізації значних інфраструктурних проєктів».

Наразі затверджено дофінансування 29 проєктів. Саме вони та ряд місцевих проєктів і стануть об’єктами дослідження робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Зокрема, в цьому році реалізовуватимуться по 4 проєкти в Роменському та Сумському районах, 3 – у Конотопському, 2 – у Шосткинському, 7 – в Охтирському.

Крім того, окремо продовжиться реалізація ряду проєктів у Тростянці, розпорядником коштів по цих проєктах є Служба відновлення та розвитку інфраструктури Сумської області.

«Проєкти у Тростянці – це ремонти дороги, лікарні, багатоповерхівок, залізничного вокзалу, ряд інших проєктів із відновлення інфраструктури, яка постраждала під час окупації цього міста, у минулому році не були предметом нашого дослідження. Я думаю, що в цьому році ми маємо особливо на них сконцентруватися і дослідити їх», – підкреслила Марія Зонова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: