У Сумах попрощались із солдатом Володимиром Мудраковим

19.04.2024

З солдатом Володимиром Мудраковим 19 квітня попрощалися в Сумах. Чоловік був стрільцем — помічником гранатометника першої стрілецької роти. За інформацією Сумського центру комплектування, воїн загинув під час мінометного обстрілу 16 березня.

Володимир Мудраков брав участь в утриманні позиції від російського наступу в районі Ямполівки Краматорського району Донецької області. Відспівали захисника в Храмі Андрія Первозванного.

До повномасштабної війни Володимир навчався на фізико-математичному факультеті Сумського педагогічного вишу, розповіла його кураторка Олена Мартиненко. “Це був такий світлий, гарний хлопчик, який завжди посміхався і був відкритий до людей. Це для нас велика трагедія, але він завжди був чесним, відвертим і справедливим. Тому він і пішов захищати свою країну. Саме це він бачив своєю метою”, – пригадала освітянка.

За словами викладачки Володимира Тетяни Лукашової, чоловік був одружений, у нього залишилася маленька дитина. “Володя був простим чуйним хлопцем, відкритим. Завжди йшов на допомогу всім. Тому пішов в армію, він підписав контракт напередодні того, як отримав повістку. Всі ми дуже переживали за нього, підтримували, допомагали. Сталось що сталось… Довго не вірили. Це величезна втрата не лише для Яни, родини, а для нас усіх абсолютно”, – сказала викладачка.

“Я завжди до всіх хлопців ходжу, чужих діток не буває. Як можна сидіти і бути байдужими, коли таке коїться в Україні. Гине стільки діточок, дорослих, скільки хлопців таких…цвіт нації”, – поділилась сумчанка Євдокія Ніколаєнко.

Воїна поховали на Алеї Слави Ново-Центрального Баранівського кладовища Сум. Восени йому мало виповнитися 27 років.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: