Сумщина підтримала Харківщину

19.04.2024

У рамках кампанії «Подаруй світло Харкову» громадам Харківської області передали 49 генераторів різної потужності, 112 пристроїв накопичення енергії (павербанки, акумулятори, мобільні батареї, акумуляторні ліхтарі), а також дизпаливо та бензин.

Загальна вартість наданої допомоги – близько 1,5 мільйони гривень. Це вже другий транш допомоги.

«Сумщина, як ніхто знає, як в надскладних умовах систематичних обстрілів та масованих ударів по енергосистемі важко забезпечити захист людей, життєдіяльність громад. Тому ми знаходимося тут, пліч-о-пліч з Харківщиною, допомагаємо громадам. Привезли, в першу чергу, ту допомогу, якої вони найбільше потребували в цій ситуації. Дякую усім небайдужим, хто підтримує і допомагає сусідній області», – сказав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

До ініціативи долучились 18 громад з усіх районів області. Найбільший обсяг допомоги надали Сумська, Шосткинська, Кролевецька, Охтирська, Глухівська, Коровинська, Хмелівська, Миколаївська та Ямпільська ТГ. На заклик очільника області відгукнувся активний бізнес, волонтери і звичайні жителі.

Очільник Сумщини зустрівся з начальником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим. У ході зустрічі обговорювались нагальні потреби та співпраця двох прикордонних областей.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: