Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї

20.04.2024

Житель села Кам’янка на Сумщині постане перед судом за виготовлення й зберігання зброї та вибухівки. Обвинувачений Віталій Куколь своєї вини в цьому не бачить. У такий спосіб, каже, готувався до можливого вторгнення російських військ на початку повномасштабної війни.

У Тростянці судитимуть жителя села Кам’янка Віталія Куколя. За інформацією заступника керівника Охтирської прокуратури Дмитра Зайца, чоловіка обвинувачують у виготовленні та зберіганні зброї й вибухівки: “Обвинувальний акт стосується скоєння кримінальних правопорушень, скоєних ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України та ч. 1 ст. 263 прим. ККУ. Це безпосередньо за фактом зберігання вибухових речовин, а також за фактом виготовлення боєприпасів та безпосередньо вогнепальної зброї”.

Обвинувачений Віталій Куколь каже: виготовив зброю на початку повномасштабної війни, аби було чим захищати своє село у випадку вторгнення російських військ. Свою провину в цьому не вбачає: “Ну як це так? Я робив зброю, щоб воювати з орками і тут я тепер, виходить, ще й злочинець. Та вся Україна робила коктейлі Молотова, бабулі он трилітровими банками збивали дрони. Так що тепер, за консервацію, якщо признати її зброєю, тепер пересаджати всіх, у кого є банки й консервація? Так виходить?”.

Пів року тому, восени 23-го Віталій Куколь розповідав Суспільному про те, як з односельцями на початку повномасштабного вторгнення готувались обороняти Кам’янку. Показував і власноруч зроблену для цього зброю.

Зброю, каже Віталій, хотів по закінченню війни передати в один з музеїв: “Я навіть і покористуватися не встиг. Вона взагалі не годна була, коли її забирали, вона не стріляла. Так що я буду захищатись, я за собою вини абсолютно не відчуваю, я злочинів не робив”.

У Тростянецькому районному суді відбулось підготовче засідання по справі Віталія Куколя. Заступник керівника Охтирської прокуратури Дмитро Заяц зазначив: “Наразі підстав для повернення обвинувального акту чи закриття кримінального провадження на стадії підготовчого судового засідання не вбачається”.

Розгляд справи по суті призначили на 25 квітня. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: