«Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів

20.04.2024

Нещодавно був визначений список фіналістів Національного конкурсу наукових та студентських проєктних концепцій «Відродження та інноваційний розвиток України».

Організатором конкурсу виступає благодійний фонд «Український реконструкційний фонд» – Ukrainian Reconstruction Fund, New York, USA. Співорганізатором конкурсу є Рада молодих учених при МОН.

Фонд отримав понад 70 проєктних концепцій від студентів та молодих учених України. Вони запропонували свіжий погляд на очищення питної води та ґрунтів, переробку відходів, вирощування культур, застосування штучного інтелекту, розмінування, технології будівництва тощо.

Під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики навчання біології СумДПУ до участі в конкурсі за напрямком «Відновлення природного середовища та розвиток відновлюваних джерел енергії» було підготовлено та подано два проєкти, авторами яких виступили студенти спеціальностей «Біологія та здоров’я людини» та «Біологія та біохімія»:

– Марина Пилипенко, Олеся Яковенко, Анастасія Мингареєва – «Діджитал-розробка «Заповідник у смартфоні» (наукові керівники к.б.н. О. В. Говорун та Ю. І. Литвиненко);

– Катерина Гумініченко, Анастасія Дубіковська «Оцінка впливу військової агресії росії на популяції раритетних видів рослин території басейну р. Псел (Сумська область)» (науковий керівник к.б.н. А. П. Вакал).

Комісія конкурсу визначила 14 фіналістів, серед яких – проєктна концепція «Діджитал-розробка «Заповідник у смартфоні».

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: