“Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами

20.04.2024

18 квітня російські військові скинули на село Орлівка Свеської громади чотири керовані авіабомби. В результаті обстрілу було пошкоджено приватне підприємство, лінію електропередач та приватні будинки, як повідомляє оперативне командування “Північ”. 

Вибиті вікна у кухні та сараї на подвір’ї Надії Товстухи. Жінка говорить, що вибухи пролунали близько 15:00.

“Я за столом пила чай, а тоді як загрохотало перший раз, другий, третій, четвертий, у мене серце вискачує. Коли все закінчилось, то ми вискочили і побачили дим. Собака туди-сюди матається, кури кричать по всьому болоту. Люди почали виходити, дивиться”, — згадує жителька села Надія.

Сусідка жінки Галина Федотова розповідає, що вибухи пролунали за лічені секунди після оголошення повітряної тривоги.

“Учора у нас страшне було. Подзвонила мені донька: “Мамо, тривога” і тільки вона сказала — тут бах. Я з переляку під стіл підлізла і там сиділа поки ще три рази бахнуло, а потім вискачила. Вікна всі повибивало, з чердока все посипалось, з труби сажа полетіла”, — каже пані Галина.

За інформацією ОК “Північ” російські військові випустили по селу чотири керовані авіабомби. Найбільших руйнувань зазнав житловий будинок на північній околиці села, говорить староста села Володимир Гончаров. Господар будинку спочатку відмовився від медичної допомоги, але 19 квітня сам звернувся до лікарів.

“Вибухи дуже гучні, люди дуже налякалися і велику шкоду нанесло. На дорогу метрів за 700 долетіли осколки від вибуху. Там теж три вирви від КАБів, у деяких людей повилітали вікна з рамами, з дахів злетів шифер, але дещо ми підладнали”, — пояснює староста села.

Власникам будинків, де є пошкодження, благодійники надали матеріали для термінового ремонту, розповідає керівниця гуманітарного центру “Проліска-Конотоп” Ольга Качура. Таких в Орлівці нарахували пів десятка.

“Руйнування різні: вікна, двері, дахи, споруди, залежно від наближення житла від епіцентру обстрілу. Здійснюємо видачу допомоги від агенції УВКБ ООН у вигляді матеріалів для швидкого ремонту житла та непродовольчих товарів першої необхідності”, — говорить Ольга Качура.

У команді волонтерів, додає Ольга Качура, також працює психолог та соціальний працівник, до якого можна звернутись по юридичну допомогу.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: