На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців

20.04.2024

За два кілометри від російського кордону, у селі Будища Глухівської громади, розташований інтернат для осіб з психоневрологічними захворюваннями. Зараз тут постійно живуть 140 людей. Хтось тільки нещодавно переїхав з дитячої установи, а для декого це місце служить домівкою вже більше шістдесяти років. Тут для них прагнуть створити максимально комфортні умови для життя.

Днями Будищанський інтернат отримав потужну підтримку від міжнародної організації Людина у скруті / People in Peril Ukraine та ГО «Волонтери Закарпаття».

Тетяна Кутузова – працює в інтернаті машиністкою прання. Кожен місяць жінці доводиться випирати пів тони білизни. Отримана від благодійників техніка значно полегшить її труд:

“До цього у нас були не автоматичні машинки. Щоб нагріти воду потрібно було нагріти кочегарку. Потім виймати з центрофуги, викручувати і розвішувати. А ця машинка автоматична. Вона дуже допоможе в нашій роботі, бо саме нагріває, віджимає. Там ще є процес сушіння.”, – говорить Тетяна.

Для полегшення роботи працівників кухні ГО “Волонтери Закарпаття” забезпечили Будищанский інтернат спеціальним обладнанням:

“Ми отримали машинку для миття посуду, морозильну камеру. Отримали постільну білизну, яку вже використовуємо. Дівчата наші радіють новим гарним простирадлам, новеньким подушкам.”, – розповіла директорка Будищанського психоневрологічного інтернату Тетяна Савенко.

У закладі висловили свою щиру вдячність за надану допомогу, яка дуже допоможе покращити умови проживання тутешніх мешканців.

hlukhiv.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: