За перекинутий викрадений трактор на Сумщині дали 2 роки умовно

20.04.2024

Охтирський міськрайонний суд визначив покарання чоловіку, що в лютому 2024 року перекинувся на угнаному тракторі.

В судовому засіданні обвинувачений визнав повністю вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та пояснив свої дії.

16.02.2024 року чоловік вже перебував в стані алкогольного сп`яніння та пішов до свого сусіда, де ще випив спиртного.

Після цього він вирішив на чужому тракторі МТЗ «Беларус-920», який стояв біля двору знайомого і на якому він раніше працював, з`їздити та привезти собі дрова. При цьому дозволу у власника на те, щоб поїхати на даному тракторі, обвинувачений не питав.

За допомогою ключа, який був всередині незамкненої кабіни трактора, чоловік запустив двигун трактора МТЗ «Беларус-920» та поїхав на ньому в інше село .

На дорозі в с. Кудряве обвинувачений не справився з керуванням, перекинувся на тракторі, при цьому трактор зазнав механічних пошкоджень. Після цього приїхали працівники поліції та відвезли його у поліцію.

Заподіяну потерпілому шкоду (87 тис. грн.) обвинувачений зобов`язався відшкодувати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України, та призначив йому покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

На підставі ст. ст.75,76 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 2 (два) роки.

okhtyrka.net

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: