Зупинилося серце добровольця із Шостки, який з перших днів повномасштабної війни боронив Україну

20.04.2024

Сьогодні, 20 квітня, Шостка провела в останню путь відданого сина України Миколу Шуляка. Чоловік 25 лютого 2022 року записався у лави добровольців. Воював на гарячих напрямках.

Микола Петрович народився 23 травня 1979 року у с. Могильне Кіровоградської області. Був єдиною дитиною в родині. Через кілька років сім’я Шуляків переїхала до с. Степанівка Сумської області. Там хлопчик пішов у школу, після закінчення 9-ти класів вступив до Сумського професійно-технічного училища № 11 за спеціальністю «газоелектрозварник».

Після проходження строкової служби Микола тривалий час працював зварником на приватному підприємстві. Одружився з Аллою – коханою дівчиною, яка чекала його з армії. У подружжя народилося три донечки, в родині панувала повага та турбота один про одного.

У 2016 році сім’я переїхала до Шостки. Щоб гідно забезпечити родину, Микола Петрович влаштувався працювати у м. Харків (сфера будівництва). За словами рідних, він був активною та небайдужою людиною, завжди допомагав іншим, не боявся будь-якої роботи. Був щедрим, відкритим, товариським….

Така людина не могла залишитися осторонь загальної біди, яка спіткала Україну 24 лютого 2022 року. Вже на наступний день Микола Шуляк записався добровольцем до ЗСУ. На фронті виконував обов’язки гранатометника стрілецької роти. Боронив Батьківщину поблизу Бахмуту та Лиману, а також – на Харківському напрямку. Користувався високим авторитетом, був відзначений кількома грамотами та подяками, нагрудним знаком «Ветеран війни — учасник бойових дій». Взимку 2023 року йому вдалося відвідати Шостку, обійняти дорогих людей – приїжджав у коротку відпустку.

18 січня цього року  при захисті України отримав складне, комплексне поранення. Лікувався спочатку у Дніпрі, потім – у Рівному. Завдяки зусиллям провідних лікарів вдалося врятувати руку… Процес реабілітації був болючим і довготривалим, але чоловік вже мріяв повернутися на передову, до своїх бойових побратимів. Микола Шуляк помер дорогою додому, з Києва до Шостки, під час відпустки для лікування поранення… Не витримало серце.

Вічна пам’ять і слава!

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: