У Сумах висадили вже більше 300 дерев, вирощених студентами СНАУ

20.04.2024

В Україна триває загальнонаціональна акція єднання та віри «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь», започаткована Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW). Випускники освітніх закладів висаджують кущі і дерева, які символізуватимуть силу духу та незламність поколінь українців, на долю яких випало випробування війною.

19 квітня, якраз напередодні Дня довкілля України, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, випускники 11-х класів Сумської спеціалізованої школи №1 висадили зелені насадження. День був холодний та дощовий, але для посадки дерев – це найкращі умови.

– Насправді ще тиждень тому ми почали висадку кущів уздовж бордюрів, а сьогодні додали декоративну бузину, клени, липи і каштани,- розповідає директорка школи Юлія Ботвінко. – Вже є десяток нових дерев і додамо на наступному тижні кущі форзиції. В минулому році ми започаткували алею випускників і маємо надію, що поступово з кожним роком вона буде ставати все більшою.

– Ми давно співпрацюємо зі школою №1, – розповідає проректор з наукової роботи СНАУ Ігор Коваленко. – Тим більше – й територіально ми знаходимось поруч! Усі саджанці, які ми надаємо, вирощені в нашому розсаднику і адаптовані до наших умов. До речі, усі ці дерева та кущі – це робота студентів, своєрідні дипломні і курсові роботи наших випускників.

– Майже 900 учнів міста з 38 шкіл вже висадили більше 300 дерев, які надав аграрний університет, – додає заступник міського голови Станіслав Поляков. – Ми продовжуємо співпрацювати зі СНАУ, Вони пообіцяли надати ще близько 250 дерев (катальпи, сосни звичайні, ведмежий горіх, клени гостролисті тощо), які ми будемо висаджувати як на території освітніх закладів, так і міста.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: