У Сумах провели майстер-класи з першої допомоги

21.04.2024

Представники Червоного Хреста України, вперше в Сумах, організували майстер-класи з надання першої допомоги постраждалим. Захід приурочили до 106-ї річниці заснування організації. Як це відбувалося, бачили кореспонденти Суспільного.

Біля “Молодіжного центру “Романтика” в обласному центрі сумчан вчили першої допомоги. Студентка медичного вишу Світлана Денисенко розповіла, що волонтерством у загоні швидкого реагування займається близько 2 років.

Дівчина поділилась майстер-класом надання першої допомоги: “Якщо людина не відповідає, трохи можете потрусити й запитати, чи потрібна допомога. Якщо ми бачимо, що вона у свідомості, щось сказала чи намагається сказати. Ми переводимо її в стабільне положення. Для цього ми його руку підкладаємо йому під щоку, коліно згинаємо і ставимо на ступню, перетягуємо його. Відповідно обличчя теж перевертається і людина не похлинеться, не помре і язик не западе”.

Майстер клас з домедичної допомоги

Майстер клас з домедичної допомоги

Майстер клас з домедичної допомоги

Майстер клас з домедичної допомоги

Керівниця проєкту Дар’я Назаренко впевнена, що вміння правильно і своєчасно надавати допомогу до приїзду швидкої може врятувати людині життя: “Тут представлені мобільні бригади, загін швидкого реагування, який показує евакуацію та можливі дії у екстремальних ситуаціях. Є локації психологічної підтримки для дітей та дорослих. Є локації мінної безпеки, також є перша допомога”.

Майстер клас з домедичної допомоги. Суспільне Суми

“Для нас важлива, в першу чергу, молодь, яка повинна розумітися на діяльності Червоного Хреста. Можливо вони колись приймуть рішення і стануть членами товариства і будуть допомагати людям”, – сказав в.о. голови Сумської обласної органазації товариства Червоного Хреста України Ігор Шаповал.

Учасники заходу мали змогу застосувати навички у змодельованій ситуації, що потребує надання першої допомоги та закріпити вивчену послідовність дій на практиці, говорить голова місцевої організації товариства Сергій Малюк: “По-перше, люди тут, аби отримати практичні навички. По-друге, тут можна отримати консультації фахівців, з психосоціальної допомоги, мінної безпеки. У загоні швидкого реагування “Суми” присутні студенти медики. Вони сьогодні міряють тиск, і цукор”.

Відвідати майстер-класи безоплатно всі охочі могли з 14:00 до 18:00 години.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: