У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини

23.04.2024

Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно адвоката, яку викрили на підбуренні громадянина до надання 4 тис. доларів США неправомірної вигоди за ухвалення рішення на його користь суддям Сумського апеляційного суду.

Адвокату інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

У межах досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ за оперативного супроводу СБУ, встановлено, що ще у 2021 році адвокат запропонувала своєму підзахисному надати неправомірну вигоду голові Сумського апеляційного суду та колегії суддів цього суду. Натомість судді мали винести рішення на користь громадянина, а саме скасувати вирок першої інстанції, яким особу засудили до 4 років позбавлення волі. Разом з тим, адвокат не мала наміру передавати указані кошти суддям, а планували ними заволодіти.

Адвоката затримано після одержання частини неправомірної вигоди у сумі 2 тис. дол. США.

На сьогодні детективами НАБУ за доручення прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення, повідомили в САП.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: