За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу

23.04.2024

Одразу п’ять мешканців Сумської області минулої доби втратили гроші в надії отримати грошову допомогу від міжнародних організацій. Загальна сума збитку становить близько 63 000 гривень.

Так, мешканка обласного центру, зацікавилась повідомленням про виплати грошової допомоги, яке вона побачила у месенджері «Viber». Вона перейшла за посиланням та ввела секретні дані, після чого з її рахунку було неправомірно знято грошові кошти.

В тому ж таки месенджері схожі оголошення побачили й мешканці Охтирки та Сумського району. На перший погляд, вони виглядали для потерпілих привабливо. Та в підсумку, замість того, щоб отримати допомогу на кожного члена родини – вони втратили те, що було на їх карткових рахунках на той момент.

Схожа прикрість сталася з літнім мешканцем Конотопського району. Різниця лише в тому, що оголошення він знайшов в соціальній мережі «Facebook». Перейшовши за посиланням у вказаному оголошенні на сторонній сайт, заявник ввів там пароль від свого особистого кабінету в банківському сервісі «Приват 24» та пін-код від належної йому банківської картки, після чого миттєво витратив свої заощадження.

Поліція Сумщини нагадує: не переходьте за посиланнями, розміщеними у сумнівних повідомленнях чи оголошеннях. Жодна організація не виплачує ніякої грошової допомоги просто розмістивши про це повідомлення у месенджері. Кожну таку інформацію треба ретельно перевіряти, зателефонувавши до офіційних установ, або звернувшись до них особисто.

У поліції за кожним із фактів розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: