Мешканці Білопілля розповіли про наслідки російського обстрілу

24.04.2024

Вибиті вікна й двері, пошкоджені дахи, а також множинні осколкові поранення у 45-річного чоловіка. Російські військові 23 квітня з артилерії обстріляли Білопілля.

Один зі снарядів розірвався на подвір’ї будинку, де живе з сім’єю Роман Заєць. Під час обстрілу чоловік був у теплиці. “Я в момент вискакував звідси, вже мене поранило. А потім вже валявся”, – пригадав чоловік.

Дружина Романа в цей час була в будинку. “Жінка якраз, вийшло, між першим і другим поверхом, не знаю, чогось пішла вниз, була на другому, за комп’ютером сиділа. Почула, позвала мене – “живий” кричу”, – додав Роман.

Медики діагностували в чоловіка множинні осколкові поранення шиї, спини, рук та ніг. Частину з них дістали в лікарні, інша частина залишиться в тілі назавжди. Так, говорить Роман, сказали лікарі. Домоволодіння також зазнало пошкоджень: “Всі вікна повибивало, ворота… тину немає зовсім”.

Ще один російський снаряд поцілив у спальню Галини Супрун. Жінка в цей час разом із донькою та онукою були всередині будинку.

“Воно сюди влетіло, вибило вікно, телевізор, принтер, ноутбуки, все побилося. Тут вікно почало горіти, ми його заливали. Оце все. Однією хвилиною я була на порозі, Аня там, а під стіл Діану запхали. Зразу пил чи дим в хаті, кажу, щось падає. Відкрити очі не можна було. Вийшли на вулицю, а воно вже все повалене. Це було пів хвилини”, – пригадала жінка.

Сусіди та знайомі другий день наводять лад у будинку пані Галини.

Мішками й ряднами виносять будівельне сміття, пошкоджені меблі й побутову техніку.

Жителям пошкоджених домоволодінь допомагають благодійники. “Видаємо гуманітарну допомогу в непродовольчих товарах, в будівельних матеріалах. Також з нами працює психологиня, яка теж надає першу кризову допомогу”, – розповіла представниця ГМ “Проліска” Світлана Алещенко.

Ганна Цимбал теж прийшла просити допомогу забити листами-USB вибиті внаслідок обстрілу вікна. Жінка живе сама, під час обстрілу була вдома. “Воно як двинуло, мені здається, дім захитався. Раз, а тоді й другий раз. Я вийшла в галерею, у мене в галереї вікно перше… я вийшла й дивлюсь – клубок диму”, – розповіла жінка.

Під час обстрілів міста, розповіла жінка, ховається де прийдеться: “То другий раз у підвал, а другий раз хтозна, куди бігти. Так я в прихожій між стінами ото так сиджу”.

За інформацією заступника міського голови Білопілля Олександра Кожухова, російські війська обстріляли місто з “Градів”, зафіксовано 7 влучань. “Вибиті вікна, двері у людей. Дахи пошкоджені. На сьогодні вже надаємо допомогу, відновлюємо. Вчора вже розпочали видачу матеріалів. Комунікації працюють, служби аварійні відразу були на місці. Виїхали і газовики, електрики, ДСНС-ники, надавали допомогу”, – розповів посадовець.

Усього, за словами Олександра Кожухова, внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали близько 30 приватних будинків мешканців.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: