За добу від шахраїв постраждали четверо жителів Сумщини

25.04.2024

Троє з них повірили пропозиціям, розміщеним у соціальних мережах, щодо можливості отримання грошової допомоги  нібито від держави та від благодійних фондів. Ще одна жінка втратила велику суму грошей довірившись невідомому, який назвався «банківським працівником».

До Сумського районного управління поліції з заявою про злочин звернувся 26-річний житель обласного центру. Чоловік розповів правоохоронцям, що напередодні йому у месенджері “Телеграм” надійшло повідомлення  від “ДІЯ-Є допомога” з інформацією про надання матеріальної допомоги у сумі 10 800 гривень. Перейшовши за вказаним у повідомленні посиланням, сумчанин вказав особисті дані та пароль від Інтернет-банкінгу. Після цих дій з банківської картки громадянина відбулося списання грошей у сумі 2700 гривень.  А після розмови по телефону з невідомою жінкою, яка зателефонувавши, назвалася  працівницею банку і запропонувала «допомогу» у вирішенні питання, та виконуючи її вказівки чоловік взагалі втратив  понад 86 000 гривень.”

В Сумах, 51-річний чоловік, перейшов за посиланням у спільноті “Дім” месенджеру “Вайбер” для «оформлення грошової допомоги». І не зважаючи на те, що дані про свій банківський рахунок та свої  персональні дані громадянин нібито ніде не вказував.,  через деякий час він виявив, що з його банківської картки зникли гроші у сумі 13 500 гривень.

Подібна  неприємність трапилася і з 55-річним жителем міста Ромни. Чоловік у месенджері “Вайбер”, побачив оголошення “Є-Допомога”, перейшов за посиланням та здійснив авторизацію за допомогою банківського додатку. В результаті цих операцій, невстановлена особа, шахрайським шляхом з його банківської картки здійснила зняття грошових коштів в сумі 13 674 гривень.

До 29-річної жительки міста Суми зателефонував невідомий, який назвавшись працівником банку, повідомив, що з банківським рахунком жінки нібито відбуваються якісь підозрілі дії.  А саме «відв’язано» від рахунку мобільний номер власниці та взято кредит у сумі 100 000 гривень. Банк нібито заблокував гроші на рахунку, але відбулося списання комісії за кредит у сумі майже 31 000 гривень. Заявниця стверджує, що особисті дані щодо своєї банківської карти нікому не передавала, та просить поліцію розібратися, куди ж зникли гроші.

За всіма заявами про злочини, що надійшли до поліції від громадян, правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального  кодексу України. Поліція радить громадянам бути обачними і виваженими у спілкуванні з невідомими по телефону, та не вірити пропозиціям грошової допомоги у соціальних мережах.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: