Що ПРООН планує для сумської медицини на 2024 рік

26.04.2024

У Сумах відбулася перша Регіональна комунікаційна платформа для посилення співпраці між представниками органів місцевого самоврядування, Нацслужбою здоров’я України (НСЗУ) та медичною спільнотою Сумської області.

Захід зібрав аналітиків у сфері управління охороною здоров’я ПРООН, представників НСЗУ, експертів з питань діяльності медзакладів, керівників Сумщини, органів місцевого самоврядування, лікарняних закладів області.

Дмитро Кущ, аналітик у сфері управління охороною здоров’я ПРООН, розповів про результати роботи в минулому році і про плани для Сумщини на 2024-й. Протягом 2023 року за допомогою міжнародних донорів для Сумської області, а саме Конотопської громади, були закуплені монітори пацієнта, передані 2 автомобілі швидкої допомоги, проведена оцінка якості інформаційного контролю в новостворених притулках для ВПО в цільових громадах Сумської області.

У 2024 році планується закупівля обладнання для надання реабілітаційних медпослуг, паліативно-хоспісної медичної допомоги, придбання моніторингів пацієнта, телемедичних кейсів, транспортних засобів, облаштування робочих місць для сімейних лікарів і медсестер, створення кімнат відпочинку для медпрацівників, кабінетів психологічно-емоціонального розвантаження для медичного персоналу, центрів громадського здоров’я тощо.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: