У Глухівській громаді лікдвідують НВК у селі Будівельне

26.04.2024

Одним із головних питань сьогоднішньої сесії Глухівської міської ради було освітнє. Депутати проголосували за ліквідацію навчально-виховного комплексу в селі Будівельне. Ще щодо двох закладів освіти в селах тривають громадські обговорення. Відповідні рішення громади приймають на вимогу Міністерства освіти в черговому етапу освітньої реформи, що триває в країні.

В Україні трансформують мережу закладів загальної середньої освіти. Міністерство освіти поставило вимогу громадам трансформувати школи з малою кількістю учнів, об’єднати їх із іншими закладами чи ліквідувати.

Зміни торкнулися навчально-виховного комплексу в селі Будівельне – філії опорної школи №6. Враховуючи неможливість формування в Будівельнівському НВК майбутніх класів, груп у зв’язку з низькою чисельність учнів, вихованців та знаходженням закладу освіти в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ, а також з безперспективністю його функціонування, міська рада вирішила ліквідувати заклад.

“Із 1 вересня 2024 року там залишаються номінально 5 учнів четвертого класу, два з яких переїхали в Глухів. І дошкільний підрозділ – половина дітей переїхали. Всі знають, на якій відстані від кордону розташований заклад. Він не є окремою юридичною особою, а філією опорного закладу школи №6, тому громадське обговорення щодо нього не проводять”, – сказала очільниця відділу освіти Оксана Юдіна.

Ліквідаційні процедури в закладі почнуться з 1 липня 2024 року після завершення навчального року.

Водночас депутати проголосували за громадське обговорення щодо ліквідації НВК у селі Полошки. Також продовжено громадське обговорення щодо ліквідації НВК у селі Дунаєць. Громадські слухання відбуваються на базі відповідних старостинських округів. Вони триватимуть щонайменше рік за участі батьків дітей, викладачів.

“Це обговорення ще може щось змінити. Перспективи в Полошківській школі є, доповнити кількість учнів за рахунок Обложківської школи. Обговорення – це не значить закриття, але ми маємо досконально вивчити питання. Сьогодні ми лише обговорюємо це питання, а не закриваємо. Питання про закриття повинно бути дуже виваженим, тому ми продовжуємо обговорення, зокрема, щодо Дунаєцького закладу”, – сказала очільниця громади Надія Вайло.

hlukhiv.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: