Вибухотехніки поліції проводять в Сумських школах уроки з мінної безпеки

26.04.2024

Відділом вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області проведено заняття з мінної безпеки для учнів Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №7 імені Максима Савченка Сумської міської ради.

До цього навчального закладу вчора завітали співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції аби розповісти учням і педагогам про ті небезпеки, з якими можна зіштовхнутися під час війни будь якої миті. Це різного роду армійські боєприпаси: снаряди, міни, набої, а також саморобні вибухові пристрої та міни пастки.

«Такі уроки безпеки співробітники нашого відділу проводять в навчальних закладах області цілеспрямовано і регулярно. Мета їх – розповісти дітям про вибухонебезпечні предмети та нагадати, як себе потрібно вести у випадках їх виявлення. А для цього треба виконувати прості правила. Зокрема, бути максимально уважними і обережними перш за все на територіях, де відбувалися чи відбуваються бойові дії. Не наближатися до боєприпасів, знайдених на поверхні ґрунту, та до інших підозрілих предметів, а також гаджетів, іграшок, зброї та спорядження, якщо ви «випадково» знайшли їх без власника у нетиповому місці, бо там можуть бути вибухонебезпечні «сюрпризи», спеціально приховані і залишені ворогом», розповідає начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції радять громадянам ні в якому разі не рухати та не піднімати з землі випадково знайдені боєприпаси та їх частини і деталі. Це може мати для вас фатальні наслідки.

Поліцейські сапери нагадали учням і педагогам, що міни оснащені різними сенсорами (натискання, натягування, світла, вібрації і т.п.). Деякі міни мають механізм самознищення і можуть вибухнути будь якої миті, навіть якщо з ними зовсім не взаємодіяти. В жодному випадку не можна намагатися знищити вибухівку самостійно. У випадку її виявлення потрібно залишити небезпечне місце, тим же шляхом, яким ви прийшли, відмітити місце знахідки та повідомити ДСНС за номером 101 або поліцію за номером телефону 102.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: