“Драматична евакуація”: гуманітарана місія “Проліска – Суми” допомогла вивезти 85-річну жінку з прикордоння

27.04.2024

24 квітня до працівників гуманітарного центру Проліска – Суми надійшло звернення від сім’ї, котра проживає в прикордонній громаді з проханням допомогти евакуюватись до міста Суми в найкоротший термін. Завдяки злагодженій роботі фахівці центру змогли оперативно відреагувати на звернення та вже наступного ранку працівники ГМ «Проліска» були за місцем проживання родини.

Як виявилося, лише нещодавно 85-річна жінка оговталась від минулих обстрілів та повернулась додому з надією залишитись, але, на жаль, всі її сподівання канули в Лету після повторного обстрілу. Пані Людмила разом з донькою знаходилась удома, коли їх селище почали обстрілювати російські агресори. Один із снарядів прилетів під самий двір жінки та пошкодив всі вікна, дах та стіни будівлі. Дивом її донька залишилась неушкодженою, але подальше проживання вдома стало неможливим. Тому Людмила змушена знову покидати свій дім та перебиратися до доньки в інше місто, та на цей раз, можливо назавжди.

Пані Людмила проживала в цьому будинку майже все своє життя, працювала завідуючою дитячого садочку, виростила 2-х доньок та вибудувала дуже теплі та дружні зв’язки з сусідами. Попрощатись з нею зібрались всі сусіди та працівники лікарні, будівля якої знаходиться напроти її будинку. Неможливо передати атмосферу, яка панувала під час прощання, адже було відчуття, що це не просто сусіди, а ціла сім’я.

Завдяки Гуманітарній місії «Проліска» вдалося транспортувати жінку та її близьких до міста Суми, а звідси вони вже можуть виїхати далі до Дніпра та тут вже почати адаптуватись до нових умов життя. Благодійники сподіваються, що троє котиків, яких вони змогли вивезти разом з сім’єю, допоможуть їм в цьому.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: