Обстріл Дружби на Сумщині: що бачили і чули місцеві

07.05.2024

Ввечері 4 травня російські військові з реактивної системи залпового вогню обстріляли місто Дружба на Шосткинщині. У місті зафіксували 25 вибухів. Одна людина поранена, ще одна отруїлась чадним газом. У місті пошкоджено багатоквартирний будинок та два приватні домоволодіння.

Про це у фейсбук інформує оперативне командування “Північ”.

Вибухи у Дружбі мешканці почули близько 20-ї години, розповідає місцевий житель Олександр Домілюков. Частина вибухів пролунала біля будинку чоловіка.

“Пролунав сильний хлопок і я, злякавшись, заскочив за стіну. Тільки-но висунув голову, як відбувся другий приліт. Біля вишні я побачив спалах і полум’я до низу. Вибухнуло воно у повітрі, а полум’я потрапило на дровник сусідки, а вже звідти пішла пожежа. Потім обстріл продовжився, були вибухи далі, тут, десь ще, я нарахував 21 приход”, — ділиться чоловік.

Дружбянин Артем Левенець говорить, військові РФ били по житловому сектору.

“Вони спочатку розбили села Кам’янку та Ромашкове, а потім почали бити по нас. Обстріл тривав близько двох годин, саме касетними боєприпасами, які вибухають у повітрі та спричиняють пожежі. Тут житловий сектор, поруч школа та лікарня, вони били по школі”, — ділиться пан Артем.

Внаслідок обстрілу зайнялися пожежі, повідомив пресофіцер ДСНС у Сумській області Євген Могиленець. Пожежі рятувальники гасили у житловому секторі та на цивільному об’єкті.

Ганна Маковець розповідає, один зі снарядів пролетів за кілька метрів від її одинадцятирічного сина Дмитра, коли родина намагалась сховатись у підвалі.

“Коли почали стріляти, то ми всі були в будинку і впали на підлогу. Потім почули вибухи десь далі і я покликала всіх спуститись у підвал. Мама моя перша спускалась, бо у неї ноги хворі, я за нею і кричу “Дімулька, давай швидше”. А тут цей вибух, такий неочікуваний. У мене розпочалась істерика, почала за сина переживати, а він кричить« “мамуль, я живий”. Спустились у підвал і ще декілька разів десь прилетіло”, — згадує пані Ганна.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: