У Конотопі проводять модернізацію системи опалення гімназії

07.05.2024

До широкомасштабного вторгнення Конотопська міська рада провела перший етап термореновації будівлі: замінено віконні та дверні блоки, утеплено зовнішні стіни за технологією «вентильованого фасаду», утеплено цоколь, а також покрівлю із застосуванням мембранної технології, проведено облаштування ґанків, сходів тощо. Завдяки заходам першого етапу термореновації економія тепла в опалювальному сезоні 2020-2021 років склала 52%.

У 2024 році розпочався новий етап – модернізація системи опалення гімназії. Регуляцію подачу тепла здійснюватимуть в індивідуальному тепловому пункті, що дозволить тримати в класах комфортну температуру. Встановлено гібридну сонячну електростанцію, а у жовтні 2024 року буде запущено автономну модульну котельню. Очікується, що впровадження цього проєкту дозволить зменшити об’єм енергоспоживання гімназією ще на 24,92%.

Проєкт модернізації гімназії реалізується у тісній співпраці місцевої влади і міжнародних донорів. Зокрема, перший етап термомодернізації будівлі фінансувався Європейським Союзом за Програмою CoM-DeP«Угода Мерів – Демонстраційні проєкти», співфінансування відбувалось з Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету.

Капітальний ремонт системи опалення фінансувався GIZ Ukraine у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні». Запуск мультипаливної котельні забезпечений Міжнародною організацією з міграції IOM Ukraine

Детальніше про проєкт: https://bit.ly/3y6nAoJ.

Проєкт енергомодернізації будівлі гімназії був заведений у цифрову екосистему управління відбудовою DREAM – Державна цифрова екосистема управління відновленням Екосистема дозволяє відстежувати проєкти відбудови на кожному етапі їх реалізації і є дієвим інструментом для забезпечення прозорого і підзвітного відновлення. Конотопська громада планує і надалі працювати з DREAM і використовувати платформу аби залучати фінансування для майбутніх проєктів відбудови, повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: