Глухівський вікіпедист здобув перші місця у всеукраїнському конкурсі авторів онлайн-енциклопедії

09.05.2024

Восени минулого року відбувся четвертий конкурс «Вікіпедія для школи». Автори онлайн-енциклопедії писали статті зі шкільних предметів, щоби ними могли користуватися учні та педагоги. А журі оцінювало створені матеріали. Серед переможців є глухівчанин Андрій Гриценко.

Змагалися вікіпедисти в написанні статей із 11 предметів: всесвітня історія, географія, громадянська освіта, історія України, зарубіжна література, інформатика, мистецтво, українська література, фізика, математика, педагогіка (спецномінація).

Переважна більшість учасників та учасниць цьогорічної кампанії — шкільні педагоги, викладачі вищих навчальних закладів. Також долучилися люди, чия робота пов’язана зі сферою освіти, як от бібліотекарі.

Вікіпедист Андрій Гриценко став першим у номінації “Всесвітня історія”. Також його статтю Західноєвропейське вбрання (1600–1650) визнали найкращою у цьому розділі.

Перші місця пан Андрій також посів у номінаціях “Громадянська освіта” та “Історія України”. В останній його статтю Зимовий наступ в Україні (1918 —1919) також визнали кращою.

У спецномінації “Педагогіка” Андрій Гриценко посів третє місце. Але його стаття Командна робота стала кращою.

Автор: Вікімедіа Україна

Автор: Вікімедіа Україна

Автор: Вікімедіа Україна

Автор: Вікімедіа Україна

hlukhiv.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: