Шостка – краща за Львів по ситуації з укриттями

09.05.2024

Найгірша ситуація з укриттями у Львові, а в топі найкращих – Одеса, Шостка, Луцьк. Ситуація у Києві – посередині між найкращою та найгіршою. Про це в ефірі Громадського радіо повідомила керівниця групи громадського моніторингу ОЗОН Центру громадянських свобод Іванна Мальчевська:

«Ми наголошуємо, що нам першочергово важливо, щоб люди могли знайти укриття і зайти всередину, але базові потреби в укритті важливі. Ми говоримо про наявність запасів води, аптечки, світла, робочого туалету, вентиляції повітря та місця для сидіння. Тут ситуація різна, показники рідко більші за 50% наявності цього всього. Якщо ми говоримо, де найгірша ситуація, то це у Львові, у топі найкращих – Одеса, Шостка, Луцьк».

Вона додала, що окрім базових якостей доступності, в Україні є проблема, яку не видно крізь звіт, але її видно, коли побачити мапу укриттів. Є міста та райони, де мізерна кількість укриттів.

«На Куренівці немає багато укритті, але там є багато людей. У Шостці по якості доступності вони в топі, але у них є райони віддаленні, де мало укриттів і недостатньо навіть, щоб 50% людей сховались, які там проживають. Потрібно працювати над тим, щоб укриття були розміщені рівномірно по місту. У Києві ситуація по місту така ж», – каже Мальчевська.

Шостка.INFO

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: