Президента просять посмертно нагородити орденом “За мужність” загиблого захисника Романа Гетьмана

10.05.2024

Відповідну електронну петицію на сайті Президента України 9 травня зареєструвала сестра полеглого захисника Романа Гетьмана.

“Шановний пане Президенте!

Я, Гетьман Ірина Юріївна (рідна сестра), звертаюсь до Вас від свого ім’я, від ім’я матері, дружини, дітей, рідних та друзів. Прошу Вас нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) мого брата – інспектора 2 категорії – водія відділення повітряної розвідки та протидії безпілотними повітряними суднами п’ятої прикордонної застави другої прикордонної комендатури п’ятого прикордонного загону Державної прикордонної служби України сержанта ГЕТЬМАНА Романа Юрійовича, 28 грудня 1983 року народження, за проявлену мужність і героїзм під час виконання службового обов’язку в умовах пов’язаних із ризиком для життя.

Роман загинув 29 березня 2024 року у результаті підриву транспортного засобу на саморобному вибуховому пристрої, який підступно заклав ворог. До останнього подиху виконував завдання на кордоні Сумської області захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, вірний військовій присязі він з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок перед країною, віддавши найцінніше – своє життя.

Роман відзначався винятковою мужністю, хоробрістю, був взірцем незламності, людиною слова та діла. Протягом усього життя був справжнім патріотом, мріяв про світле майбутнє у вільній, незламній Україні. Тому, це найменше, що ми можемо зробити для нашого Героя. Назавжди його вдома залишились чекати мати, дружина, син та донька.

ГЕТЬМАН Роман Юрійович – мужній син України.

Вічна пам’ять, шана і Слава Герою України!! – ідеться у тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: