Можливість падіння автомобіля Tesla з космосу — експерти висловили свою думку

21.06.2024

Нещодавно вчені завершили підрахунки ймовірності падіння на Землю автомобіля Tesla, що на цей час знаходиться у космосі. Ймовірність цієї космічної аварії досить значна, проте це може статися тільки у далекому майбутньому, а не у наші дні. Шість років тому компанія SpaceX здійснила гучний рекламний трюк, розмістивши автомобіль Tesla Roadster як тестове корисне навантаження на новій ракеті Falcon Heavy. Цей автомобіль з манекеном Starman не тільки успішно вийшов на орбіту, але й сьогодні продовжує обертатися навколо Сонця.

Деталі щодо можливого падіння

З моменту запуску у відкритий космос, автомобіль Tesla вже встиг зробити 4,1 оберту навколо Сонця. Вчені вирішили з'ясувати, чи існує можливість того, що ця машина, яка зараз нагадує навколоземний астероїд, зможе згодом впасти на якусь із планет. Оскільки така подія буде неймовірно жахливою, як довге очікування нових слотів на https://casinoelslots.com.ua для гемблерів. Однак, повністю порівнювати її з космічними каменями некоректно, оскільки:
  • більшість астероїдів рухаються до внутрішньої частини Сонячної системи з Головного поясу астероїдів;
  • цей пояс розташований між орбітами Марса і Юпітера;
  • це відбувається через орбітальні резонанси.
Отже, якщо не відбувається зіткнень між ними, то ймовірність виходу на траєкторію падіння на планету невелика.

Однак. якщо розглядати саме ситуацію з Tesla, то тут історія інша. Все спричинено тим, що її траєкторія почалася із Землі. Астрономічна команда провела серію розрахунків, щоб зрозуміти, як різні фактори впливатимуть на орбіту Tesla. Виявилося, що в найближчому майбутньому максимальне зближення із Землею станеться у 2047 році. Друге місце займають шанси падіння на Венеру або Сонце - по 12%.

Портал над Норвегією — провина SpaceX

Не так давно у небі над Норвегією з’явилася яскрава спіраль, яка нагадувала портал. Однак, це, на перший погляд, містичне явище мало цілком природне пояснення. Воно було спричинене скиданням замерзлого палива з ракети Falcon 9 космічної компанії SpaceX. Після виконання своєї місії, другий ступінь ракети почав сходити з орбіти та згорів в атмосфері над Баренцовим морем. Під час цього процесу обертовий ступінь скинув паливо, яке утворило підсвічену хмару кристалів. Подібні спіралі вже спостерігалися раніше над Аляскою та Гаваями. Їх виникнення залежить від кількох факторів, включаючи час доби і положення ракети.

Інші новини:

Коментарі: