04.07.2024
Під час позапланової перевірки суб’єкта господарювання, діяльність якого пов’язана з виготовленням суші, фахівці Шосткинського райуправління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області відібрали зразок продукції, а саме охолоджене філе лосося – як сировини для виготовлення суші.
Його направили до Сумської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Згідно з результатами лабораторних випробувань, виявлено бактерію Listeria monocytogenes.
Наразі оператор ринку вилучив з обігу та знищив усю партію філе лосося, в результаті чого харчовий продукт, який міг бути виготовлений з небезпечної сировини, не потрапить до споживача.
Головне управління та оператор ринку здійснили всі необхідні заходи, що знижують ризик для здоров`я населення через захворювання, виникнення яких можливе при вживанні харчових продуктів, забруднених бактерією Listeria monocytogenes.
Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
13.09.2025 Ювенальні поліцейські розшукали 13-річного підлітка з Глухівщини
13.09.2025 Сумська громада виплачуватиме одноразову грошову допомогу тим, хто стає на військову службу
13.09.2025 Сумська єпархія УПЦ заперечила затримання священнослужителя
13.09.2025 100 обстрілів, є загиблі та поранені: безпекова ситуація в Сумській області станом на ранок 13 вересня
13.09.2025 Евакуація на Сумщині: «Білі янголи» з волонтерами вивезли двох людей та понад 20 домашніх улюбленців