Автобус для Сум: приватні перевізники допомогли доставити новий транспорт у місто

05.07.2024

3 липня в.о. Сумського міського голови Артем Кобзар та начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко повідомили про отримання нового автобуса для КП «Електроавтотранс». Автобус був переданий волонтерами ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» за сприяння німецької благодійної організації «Синьо-жовтий Хрест».

Однак у цій історії є ще одна сторона, що забезпечила доставку нового транспорту до Сум – саме приватні перевізники виділили кошти та паливо для доставки автобуса до міста.

Один із приватних перевізників та голова «Українського союзу промисловців і підприемців Сумщини» Михайло Горпенко поділився своїми думками з приводу того, чому вони зробили цей благодійний жест, навіть незважаючи на те, що автобус буде конкурувати  із приватними перевізниками у сфері громадських перевезень:

“Ми розуміли, наскільки важливо доставити цей автобус до Сум, особливо в умовах постійних відключень електроенергії. Тому ми вирішили допомогти, виділивши кошти і паливо. Наша мета – забезпечити комфорт і безпеку пасажирів, навіть у такий спосіб, тому що ми всі сумчани і любимо рідне місто, як і всі місцеві жителі, переживаємо за його розвиток. Окремо хочу підкреслити, що даний автобус в умовах можливого наступу росіян на Суми (про що постійно говорить керівництво української військової розвідки) стане у нагоді для евакуації місцевого населення, як це раніше робили і будуть робити в разі потреби і наші транспортні засоби”.

Відгуки мешканців

Місцеві жителі, особливо пенсіонери, висловлюють вдячність за новий автобус і за внесок приватних перевізників. Ось деякі з їхніх коментарів:

Наталія Станіславівна, пенсіонерка: “Це чудово, що в нас з’явився новий автобус. Я дуже вдячна всім, хто допоміг його доставити, особливо приватним перевізникам, які, як виявилося, зробили великий внесок.”

Вадим, студент: “Добре, що ми маємо новий автобус. Дякую приватним перевізникам за їхню допомогу. Було б справедливо, якби їхній внесок також відзначили.”

Висновок

Ця ситуація підкреслює важливість приватних ініціатив та ролі приватних перевізників у розвитку інфраструктури міста. Адже сьогодні приватні перевізники не лише важливий інструмент у життєдіяльності міста, а й люди, які щодня допомагають зробити Суми кращими, інвестують власні кошти у його розвиток, готові прийти у скрутну хвилину під час евакуації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: