В Охтирці відбулась акція на захист військовополонених

07.07.2024

Акція-нагадування про військовополонених відбулася в Охтирці. 6 липня на Успенській площі, поруч з пам’ятником захисникам Вітчизни, зібралось до двох десятків активістів, чиї рідні знаходяться в російському полоні.

Учасники акції вийшли з плакатами, прапорами та банером: “Азов. Сталеві Мужні Герої України”. Серед гасел на саморобних плакатах: “Вони боролись за нашу свободу! Вони в полоні! Ми винні їм!!!”, “Перші на оборону, останні на обмін. Владо, виконай свої обіцянки!”.

Учасник акції Віталій Куколь розповів, що попри те, що він живе на території тростянецької громади, їздить щосуботи в Охтирку, щоб долучитися до акції, яка триває з 10 до 12 години.

“Приїжджаю сюди на акцію, бо в других місцях… в Суми далеко — там  можна. Я приїжджаю сюди, щоб хоч якось владі нагадати. Я знаю, воно… ж кулаками не можна. То хоч словом своїм. Потрібно нагадувати. І я це роблю. Мій племінник в полоні уже понад два роки. Я б такий і у Києв би поїхав. Але, це ж не на часі, розумієте в чому справа. Оце “не на часі” ховає все”, – розповів дядько полоненого військовослужбовці Віталій Куколь.

Учасники акції переважно відмовляються розповідати про особисті випадки, пов’язані з полоном з огляду на те, що їхнім близьким це може нашкодити. Але хочуть, щоб проблема набула максимального розголосу в суспільстві. На їхню думку, не записують на обмін найбільш мотивованих, найбільш патріотичних воїнів, серед яких переважно бійці “Азову”.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
05.10.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 21 вибух: під обстрілами були 8 громад
05.10.2024 У сумському Центрі УБД планують запустити соціальне таксі та влаштувати підйомник
05.10.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 16 приватних будинків і вантажівку
05.10.2024 У Великописарівській громаді внаслідок ударів КАБ постраждали дві жінки
05.10.2024 На Охтирщині чоловік підпалив двері адмінбудівлі
05.10.2024 “Без людей якось сумно”: як живуть на Великописарівщині

Коментарі: